Dünyanın 10 Şehrinde yankesicilerden sakının, Barcelona, Roma, Prag, Madrid, Paris vb.

TRİP ADVİSOR 10 ŞEHİRDE YANKESİCİLERDEN SAKININ
1  -Barselona, İspanya:  Futbol kenti Berselona"da yankesicilik spor gibi yapılıyor. Özellikle kalabalıklarda ve kapalı alanlarda yankesiciler cirit ataıyor. Polis kayıtlarına göre Las Ramblas yankesicilerin en çok bulunduğu bölge olarak biliniyor. Yaşam ve müzik dolu kalabalık bölgede gece veya gündüz  gezinen turistlerin çantaları yankesiciler için mükemmel bir hedeftir.



2- Roma, İtalya: Antik yapılar ve şaşırtıcı tarihi güzellikler içinde Roma hırsızlarıyla da ünlüdür. Trevi Çeşmesi, Pantheon bölgesi yankesiciler için bulunmaz bir cennettir. Yankesiciler için çantada taşınan kamera veya değerli eşyaları çalmak basit bir iştir. Kalabalık yerlerde veya asansörlerdi ellerinde makas veya kesici aletlerle çantayı kesip farkettirmeden içini boşaltırlar. Trip Advisor"ın araştırmasına göre Roma"nın özellikle turistik bölgeleri ve kalabalıklar  yankesicilerin faaliyette bulundukları yerler.
3- Prag, Çek Cumhuriyet: s Prag ünlü Charles Köprüsü 30 barok tarzında heykeller ve her yılbunları görmeye gelen binlerce turist. Bu manzara yankesiciler için bulunmaz bir hazinedir.  Vltava Nehri'ni  veya Prag Kalesi"ni izlerken yankesicilere av olunabilir. Prag"ın turistik yerleri yankesicilik için en uygun yerler.
4- Madrid, İspanya: El Rastro  alışveriş merkezi başta olmak üzere kalabalık bölgeler ve metro yankesicileri av bölgeleridir. Bu güzel şehre ziyaret için gelenleri acı günler bekleyebilir. Madrid"de bulunan müzelerde ise yankesiciler olabilir. Dikkatli olmak gerekiyor.
5- Paris, Fransa:  Pariste Eyfel Kulesi"nin çevresinden Sacre Coeur"e kadar büyük kalabalıklar yankesicilerin çalışma alanları olarak dikkat çekiyor. Ama büyük kalabalıklar da yer altında, kentin metro sistemindedir.  Özellikle metoya binerken çok dikkatli olunmalıdır.
6-Florans, İtalya: Turistler Floransa"da Michelangelo'nun  görkemli sanat eserlerine huşu içinde dalıp gittiklerinde kendilerin kaybederler.  Ancak başkalarının gözü cüzdanınız üzerinde olabilir. İşte bu anı bekleyen yankesiciler işbaşındadır.  Turist Michelangelo'nun yaratılış tablosu veya Piazza della Signoria"da heykelleri izlerken yankesiciler çantaları ve cüzdanları boşaltır.



7- Buenos Aires, Arjantin: Buenos Aires kültürel zenginliği ve ünlü Teatro Colon"u ile  tanınır. Ancak yankesicilere turban olan turistler için “Argentina Don't Cry For Me Do” sözleri haklı olabilir. Yolda yürürken aniden  üzerinize kuş pisliği düşer. Muhtemelen bu hardaldır. Birdenbire birisi ortaya çıkar ve elinde peçete ile size yardım etmeye çalışır. Bu büyük olasılıkla yankesicidir. Temizlik sırasında çantanız ve cüzdanınız, hatta cepleriniz boşaltılır. Buenos Aires dünyada hırsızlıkta en popüler şehirlerden biridir.
8- Amsterdam, Hollanda:  Hollanda"nın sömürgelerinin dağılması ile çeşitli toplumlar Amsterdam"a akın ettiler. Bu akından hırsızlarda nasibini aldı. Amsterdam"a eğlenmek, kanallarda gezmek ve büyüleyici şehirde hoşca vakit geçirmek isteyenler gelir. Ancak kalabalıklar tehlike doludur. Bir anda çantanızı kaptırır, cüzdanınızı çaldırır veya soyulabilirsiniz.



9- Atina, Yunanistan:  Atina"da Yunan trajedisi yaşamak istemiyorsanız dikkatle olmanız gerekiyor. Saeyısı antik anıtlar çevresindeki turist kalabilakları yankesiciler için açık hedeftir.  Akropolis veya Parthenon"u ziyaret etmeden gidilmez. Ancak çantaları, cüzdanları ve kıymetli eşyalarınıza sıkı sıkıya sarılın ve gözlerinizi bir an bile üzerlerinden ayırmayın. Her an kalabalıkta yankesicilerin acı olabilirsiniz.
10- Hano, Vietnam: Vietnam'ın başkenti, anıtlar ve sömürge mimarisi ile çevrilidir. 600"ü aşkın tapınak eşsiz bir kültür hazinesidir. Ancak her zaman tetikte olunması gereken bir şehirdir. Hırsızların ve yankesicilerin çok bulunduğu sokaklarda dikkatli olunmalı, belli bir saatten sonra karanlık sokaklara girlmemelidir. Kalabalıklarda ise çok dikkatli olmak gerekir.


2 yorum:

  1. Thank you The foreign visitors need to apply for visa to Kenya from usa online. That offers them fast and secure visa services. You also can check the al information regarding to visa here to get in the Kenya.

    YanıtlaSil
  2. What a top notch information you’ve shared.. Thank you for this. Apply online for Azerbaijan online visa to travel Azerbaijan. Get visa online with 24/7 customer support.

    YanıtlaSil